Ruuti

Sinulla on valtaa vaikuttaa!

Nuorisotalon ja alueesi asioihin voit vaikuttaa monella tapaa.

Nuorisotalon talokokous
Nuorisotalon asioihin vaikutat helpoiten ottamalla osaa joka toinen viikko järjestettäviin talokokouksiin.

 

ruuti_sieppaus

Ruuti
Ruuti on kanava, jossa saat äänesi kuuluviin, kun haluat vaikuttaa siihen millainen on nuorten stadi. Ruuti on 13–20-vuotiaiden helsinkiläisten nuorten vaikuttamisjärjestelmä, jonka kautta voit ideoida, keskustella ja antaa tukesi muiden ideoille.

 

ruutiexpo_logo_2015

RuutiExpo 2016

3.11.2016

RuutiExpo tuo nuoret, kaupungin päättäjät, virastot, järjestöt ja muut toimijat yhteen. RuutiExpo on vuoropuhelua – nuoret sekä päättäjät kysyvät, vastaavat ja kertovat oman mielipiteensä!

RuutiExpo tarjoaa nuorille kohtaamisia, oivalluksia, työpajoja, seminaareja, pyöreän pöydän keskusteluja, tekemistä, kokemista ja oppimista. RuutiExpo on myös Ruudin ydinryhmän vaalien äänestyksen startti ja kaikki ehdokkaat ovat tavattavissa Expossa.

Tarkka ohjelma päivitetään sivulle syksyn aikana.
Ohjelma on suunnattu 13–20-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on avoin, ilmainen ja sinne on esteetön pääsy.

Tapahtumasta lisää: ruutiexpo.munstadi.fi

Rubu

RuutiBudjetti eli RuBu

RuutiBudjetissa alueen nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. RuutiBudjetti on osa Helsingin kaupungin budjettia ja sen käytöstä päättävät nuoret. RuutiBudjetin tuloksena nuorten ideat näkyvät alueilla. Nuoret ovat ideoimassa ja päättämässä vuosittain seuraavan vuoden nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja nuorisoasiainkeskuksen budjetin suuntaamisesta. Ideoita kerätään useassa vaiheessa, niin että mahdollisimman moni nuori osallistuu nuorten vapaa-ajan toiminnan, harrastusmahdollisuuksien ja alueen kehittämiseen. Lopuksi nuoret äänestävät mielestään tärkeimmät ideat toteutettavaksi seuraavan vuoden toiminnassa. Äänestyksen tuloksen vahvistaa nuorista ja nuorisoasiainkeskuksen työntekijöistä koostuva RuutiBudjetti-raati.

SIIRRY TÄSTÄ RUUTIBUDJETIN OMILLE SIVUILLE.

Ruutibudjetin vuosikello 2016 kuva

 

Vuoden 2017 Ruutibudjetin toteutettavat ehdotukset:

rubu-juliste

Lisätietoa saat  puhelimitse 040-6386858, sähköpostitse taru.sorsa@hel.fi tai facebookista.

No Hate speech Movement

 WEB_ALAVIHAA-logo-ENG