Mitä kuuluu Ruutibudjetin aloitteille Uber park ja Kuntosali nuorille

Missä mennään nyt, kun vuosi 2020 on alkanut ja kesä häämöttää vajaan neljän kuukauden päässä? Vuosaaren nuorten liikunnalliset toiveet on alueella otettu hyvin vastaan ja mukana toiveiden toteuttamisessa ovat mukana Vuosaaren nuorisotyöyksikön lisäksi Liikuntapalvelut, Merilahden peruskoulu sekä järjestöpuolelta mahdollisesti Sirkus Magenta (muitakin kumppaneita saattaa tulla kuten Yökoris). Alkuun näitä toiveita pyritään toteuttamaan kesän Nutafudis- toiminnan yhteydessä Merilahden peruskoulun salissa ja piha-alueella. Mahdollisista jatkotoiminnoista neuvotellaan kesätoimintojen jälkeen.

Liikuntapalvelut ( https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/palvelut/liikunta-ja-ulkoilu/) ovat luvanneet suunnata ohjaajaresursseja kesätoiminnan yhteyteen. Merilahden koulun saliin (ja mahdollisesti ulkoalueelle) on tulossa liikunnanohjaajia, jotka vastaavat kuntosalin käytöstä ja opettavat laitteiden käyttöä nuorille. Lisäksi muutkin koulun ”pienen salin” tilat ovat lasten ja nuorten käytössä kuten trampoliini, hyppymonttu ja niin edelleen.

Liikuntapalveluiden liikunnanohjaajat toimivat kesän ajan maanantaisin sekä keskiviikkoisin Nutafudis-toiminnan aikataulujen mukaisesti klo 14:00 – 19:00. Myöhemmin keväällä varmistuu ovatko ohjaajat paikalla sekä kesä – että heinäkuussa. Toiminta lapsille ja nuorille on maksutonta.

Liikuntapalveluiden lisäksi nuorille toimintaa pyrkii tarjoamaan Sirkus Magenta (https://sirkusmagenta.fi/wp3/). Sirkus Magenta tarjoaa liikunnallista ohjausta kesän Nutafudis-toiminnan yhteydessä torstaisin sekä perjantaisin, samoin klo 14:00 – 19:00 aikana.

Monipuolista liikunnallista ja hauskaa toimintaa lapsille ja nuorille tarjoavat ammattitaitoiset ohjaajat, jotka hyödyntävät Merilahden koulun pientä liikuntasalia. Sirkus Magentan yhteistoiminta varmistuu kevään aikana. Toiminta lapsille ja nuorille on maksutonta.

Olemme miettineet mahdollisuutta järjestää kesätoimintojen yhteyteen myös pelkästään tytöille suunnattua toimintaa. Tyttötoimintaa olisi noin tunnin ajan päivässä, jolloin kuntosali, trampoliinit, hyppymonttu jne. olisivat tunnin ajan vain tyttöjen käytössä.

Terveisin,

Marjo

p. 040 681 5802

ja Tuija

p. 040 620 4163

sekä muut Vuosaaren nuorisotyöyksikön nuoriso-ohjaajat