Äänestys käynnissä 1.-31.10.2019 OmaStadi.hel.fi- sivulla

1.-31.10.2019 äänestetään siitä mitä nuorten kehittämiä suunnitelmia Helsingissä toteutetaan ensi vuonna! Äänioikeutettuja ovat 6.-9. -luokkalaiset. Äänestäminen tapahtuu osoitteessa omastadi.hel.fi, jossa oppilaat voivat äänestää Wilma-tunnuksillaan. Kouluilla järjestetään 1.-31.10. tilaisuuksia, joissa nuoriso-ohjaajat, opettajat ja oppilaskunnat auttavat nuoria tutustumaan suunnitelmiin ja äänestämään. Äänestää voi myös itsenäisesti.

Mikä on RuutiBudjetti?

RuutiBudjetissa päätetään yhdessä vuosittain siitä, miten Helsingin eri alueiden varoja kohdennetaan nuorten vapaa-ajan, harrastusmahdollisuuksien, palvelujen ja koko kaupungin kehittämisessä. RuutiBudjetti on suunnattu 6.-9. -luokkalaisille, ja sitä toteutetaan Helsingin kunkin alueen nuorisotyöyksikön ja seudun koulujen yhteistyönä. Osallistujia on ollut vuosittain noin 11 000.

Miten ja mihin RuutiBudjetissa vaikutetaan?

RuutiBudjetissa nuoret pääsevät vaikuttamaan kaupungin nuorisopalveluiden kunkin yksikön budjettiin. Lisäksi nuorisopalvelut jakaa vuosittain 150 000 euroa isompien suunnitelmien kesken. RuutiBudjetti etenee vuosittain neljässä vaiheessa: tiedonkeruu, työpajat, äänestys ja neuvottelukunnat. Lue lisää RuutiBudjetin etenemisestä Ohjeet-sivulta.

Tässä vielä kaikki nuorten tekemät suunnitelmat:

Palkkatyötä nuorille ympäri vuoden

Vuoden aikana tarjotaan 30 nuorelle työpaikka kahvilasta. Osittain uusien työntekijöiden perehdytys ja koulutus tapahtuu vertaisoppimisen avulla. Tavoitteena lisätä nuorisotalon viihtyvyyttä ja monipuolistaa toimintaa.

Sateenkaarevien (LGBTQ+) nuorten ilta

LGBTQ+- ilta sateenkaareville 13-17-vuotiaille illassa voi tutustua uusiin ihmisiin, pelata, pitää hauskaa ja kuulla jonkun kuuluisan mediapersoonan omista kokemuksista. Paikalla myös mahdollisuus ottaa värijauheen heitetty kuvia.

Rastilan nutan uusi hengailupaikka

Rastilan nuorisotalon hengailupaikassa voi tehdä mitä haluaa. Siellä on jotain uutta ja se on moderni ympäristö. Nuoret sisustavat aulatilan uudelleen. Huoneeseen tulee myös green screen.

Girl party – bileet tytöille

Vain tyttöjen päihteetön musiikkitapahtuma, josta voi löytää uusia frendejä. Girl partyissa nautitaan, tanssitaan, kuunnellaan musiikkia ja jutellaan muiden tyttöjen kanssa. Toteutetaan 2-3 kertaa vuodessa. Ei loma-aikoina.

Kokkauspaja nuorille

Ruokapaja, jossa tehdään alku-, pää-, ja jälkiruoka. Ideanan on pitää 10 kerran kerho joka toinen lauantai. Kerhoon mahtuu 10 osallistujaa. Tärkeää on yhdessä oleminen ja positiivinen ilmapiiri.

Kesätöidenhakusivusto (aloite)

Sivusto josta löytyy suoria linkkejä nuorten kesätyöpaikkoihin. Sivustolta pystyy rajaamaan nuorten avoimet kesätyöpaikat kaupungin osittain ja ammattialoittain. Ideana on järjestää työpaja, jossa suunnitellaan ja tehdään nettisivut.

Koulupäivä ympäri maailmaa (aloite)

Järjestetään lauantai koulupäiväksi tapahtuma yhdessä alueen koulujen ja aikuisten kanssa. Tapahtuman teema on tutustua eri kulttuureihin erilaisten työpajojen avulla. Tapahtumassa oppilaat esitelevät omia kulttuureita.

Taideviikko teemana ihmisoikeudet

Kyseessä on taideviikko, jonka teemana ovat ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus. Teemaviikon aikana tuotetut teokset esitellään loppunäyttelyssä.

Kuntosali nuorille (aloite)

Alle 18-vuotiaille nuorille ilmainen kuntosali ja yli 18-vuotiaille nuorille maksullinen. Sisäänpääsy 29-vuotiaisiin asti. Kuntosalilla on ohjaaja, joka auttaa treenaamisessa tarvittaessa. Kuntosalin yhteydessä on myös ryhmäliikuntatila, jossa on ohjattuja ryhmäliikuntatunteja.

Vuosaaren koulujen väliset koripallo- ja jalkapalloturnaukset (aloite)

Koulujen välisissä turnauksissa voidaan urheilla ja kannustaa kavereita ja omaa koulua. Siellä pidetään myös hauskaa opettajien ja koululaisten kanssa.

Uber-park (tramppoja, monttuja, kiipeilyä ja parkour)

Vuosaareen kesäksi tramppa, monttu, kiipeily ja parkout paikka. Paikassa pääsee ohjaajan tuella kokeilemaan ja harrastamaan erilaisia liikunnallisia juttuja.