Kesä on saapunut Vuosaareen!

Ihania kohtaamisia Vuosaaren vanhempien kanssa

Toukokuun lopulla Meri-Rastilan tori täyttyi iloisista ihmisistä, kun juhlittiin perinteisiä kyläjuhlia 22.5 ja Vuotalon piha taas heräsi eloon Pop-up päivänä 23.5. Oli upea nähdä, miten paljon erilaisia toimijoita ja erilaisia taitoja omaavia asukkaita meillä Vuosaaressa onkaan! Nuorisopalvelut olivat myös omalta osaltaan mukana näissä tapahtumissa. Kyläjuhlan aikaan Nuorisotalo Merirastilassa oli avoimet ovet ja bingoa kaiken ikäisille. Nuorisotalon nuoriakin oli hienosti auttamassa tapahtuman järjestämisessä! Lisäksi osa meistä nuoriso-ohjaajista oli edustamassa Vuosaaren lasten ja nuorten toimijaverkostoa molemmissa tapahtumissa.

Vuosaaren lasten ja nuorten toimijaverkostoon kuuluu mm. nuorisotyöyksikkö, Klaari Helsinki, seurakunta, alueen koulut, sosiaali- ja terveystoimi, poliisi sekä alueen eri järjestöjä. Verkoston tarkoituksena on tukea ja vahvistaa alueen lasten ja nuorten hyvinvointia moniammatillisesti, sekä puuttua alueella nousseisiin ilmiöihin. Tapasimme Meri-Rastilan kyläjuhlissa ja Vuotalon Pop-up tapahtumissa alueen vanhempia ja juttelimme heidän ajatuksistaan alueen nuorista. Puolet kohdanneista vanhemmista kokevat lasten ja nuorten voivan Vuosaaressa hyvin. Heidän mielestään alueen nuoret käyvät koulua, osallistuvat ohjattuun harrastustoimintaan ja heillä on ystäviä. Oli todella mukavaa päästä juttelemaan alueen vanhempien kanssa. Uskonkin, että helppo ja antoisa yhteistyö alueen vanhempien kanssa tukee nuorisotyötä ja hyödyttää sekä nuoriso-ohjaajia että vanhempia.

 

 

 

Kesälläkin ilmaista vapaa-ajan tekemistä nuorille

Kesäloma on monelle nuorille ihanaa vapaa-aikaa. Nuorisotalot ovat kesätauolla ja avautuvat 15.8, mutta onneksi  Vuosaaressa on paljon mukavaa kesätekemistä nuorille. Jalkapalloa ja koripalloa pääsee pelaamaan jokaisena arkipäivänä klo 14.00-19.00, kesä-ja heinäkuun ajan Merilahden koulun kentälle (kallahdenraitti 3).Kallahden nuorisotalolle on avautunut musiikki studio, joka on auki kesä-ja heinäkuussa ma-to klo 16-21 (varaukset joko fb:stä tai paikan päältä).

Harrastushaun kautta pääset näkemään kaikki  muutkin Vuosaaren ja Helsingin harrastumahdollisuudet kesän ajalta: https://nk.hel.fi/harrastushaku/

 

 

 

Muistetaan pitää huoli toisistamme ja itsestämme kesän ajan

Loman ajalla sinulla on myös aina mahdollisuus saada apua, jos jokin haastava tilanne ilmaantuu:

  • Helsingin nuorisoasema puh. 040 688 3377
  • Ennalta estävä poliisi 0295 47 4300
  • Vuosaaren lastensuojeluilmoitukset ja päivystys 09 3107 3028 klo 8.15-16.00 (020 696 006 virka-ajan jälkeen)
  • Nuorisotyö raiteilla (NTR), Sami Hyvönen 040 1781458 (sami.hyvonen@hel.fi) Jalkautuva nuorisotyöntekijä, joka jalkautuu myös Vuosaaressa kesän ajan. Hänen kanssaan voi mennä juttelemaan niin nuori kuin aikuinenkin.
  • Linkki tietopankkiin vanhemmille: https://paihdelinkki.fi/fi/tietopankki/vanhemmille/kun-kotona-puhutaan-paihteista

 

Nähdään taas elokuussa nuorisotaloilla!

Kesäterveisin, Veera Silmunen Nuorisotalo Merirastilasta