KOKO VUOSAARI HARRASTAA

 

Juuri tällä hetkellä Vuosaaressa rakennetaan Koko Vuosaari harrastaa -päivää. Työssä ovat mukana alueen koulut ja erilaiset vapaa-ajan toimijat. Tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten tietoa alueen harrastusmahdollisuuksista, auttaa löytämään itselle mielekästä tekemistä ja kavereita. Ei hassumpaa!

Tiesitkö, että helsinkiläisistä nuorista noin puolet ei tiedä asuinalueensa harrastusmahdollisuuksista ja joka kymmenes ei harrasta mitään? Tiesitkö sen, että joka kymmenennellä nuorella ei ole yhtään ystävää? Kukaan ei tuota muuta yksin, vaan muutos vaatii yhteisiä tekoja. Siksi päivän toteutukseen on kutsuttu lähes sata eri toimijaa. Mukana on niin järjestöjä, kolmannen sektorin ja kaupungin toimijoita, ja alueen asukkaita, joiden avulla nuoret pääsevät kokeilemaan ja kokemaan toiminnallisesti eri harrastuksia. Päivä järjestetään jo toista kertaa.

A man wearing a white shirt and hat doing tricks on a skateboard at a skatepark

Vapaa-ajan toimija: Jos kiinnostuksesi heräsi juuri nyt, niin ei hätää. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan tapaamaan liki 4000:ä koululaista ja heidän perheitään! Otathan yhteyttä yhteyshenkilöön sopiaksesi osallistumisestasi ja käytännön järjestelyistä. Koko Vuosaari harrastaa -päivä on lauantaina 1.9. klo 9–14.

Puistopolun peruskoulu

Yläpuiston musiikkiluokkaan ja saliin keskitetään musiikkiin liittyvät harrastukset. Toimijoiden ilmoittautumiset ja lisätiedot: Liisa Winberg, vuosaarenmusiikkikoulu@gmail.com.

Kartanon kenttä

Yläkoulujen välinen jalkapalloturnaus. Yhteyshenkilö Pertti Tossavainen, pertti.tossavainen@hel.fi.

Vuosaaren Urheiluhalli

Hallin sisäliikuntalajien toiminnallista esittelyä. Yhteyshenkilö Jaana Hirvonen, jaana.hirvonen@urheiluhallit.fi.

Leikkipuisto Mustakivi

Koko Vuosaaren leikkipuistotoiminnan esittelyä toiminnallisesti. Yhteyshenkilö Svetlana Turunen, svetlana.turunen@hel.fi.

Mustankivenpuisto

Mustakivenpuistossa on tarkoitus esitellä toiminnallisella tavalla eri järjestöjen ja kaupungin tarjoamia harrastusmahdollisuuksia. Mustakivenpuiston alueelle saapuvien toimijoiden ilmoittautumiset ja lisätiedot: Liisa Winberg, vuosaarenmusiikkikoulu@gmail.com.

Kallahden nuorisotalo

Kallahden nuorisotalolla esitellään toiminnallisesti lapsille ja nuorille harrastuksia, jotka liittyvät tanssiin, teatteriin, sirkukseen, lauluun, taiteisiin ja nuorisotyöhön. Kallahden nuorisotalolle saapuvien toimijoiden ilmoittautumiset ja lisätiedot: Liisa Winberg, vuosaarenmusiikkikoulu@gmail.com.

Yhteistyötervesin Tiina Papunen

Koordinaattori, Operaatio Pulssi!

Close up of paint tubes, brushes and bristles with smeared painted on table, Ljubljana